• Geen producten in je winkelmand.

Login

Over ons

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil?

Mijn verhaal

 

Ik ben Reindert Westrik en woon in Zwolle. Ik ben veel op de weg en onderweg, tijdens deze reizen heb ik altijd wel een managementboek opstaan over ‘motivatie’. De meeste mensen zullen bijvoorbeeld na drie uur rijden erg moe worden, zeker als je dan ook nog eens Engelstalige boeken luistert. Alleen het gekke is dat ik juist met energie aankom en soms zelfs zin heb om lekker in de auto te luisteren naar een van de managementgoeroes. Voor mij is het alsof je met één van de grote mentoren, leermeesters zelf op reis bent en deze vol passie vertellen over hoe je het beste anderen kan motiveren. De vragen:

Wat motiveert je? Doe je elke dag waar je het allerbeste in bent? 

Staan centraal in mijn leven. Als activator ben ik op mijn best als ik groepen en individuen help om dromen en ambities te verwezenlijken. Dromen en ambities die waarde toevoegen, mijn droom is dat elke MBO-en HBO-student voordat ze hun opleiding afronden ontdekken; wie ben ik, wat kan ik (excellent) en wat wil ik? Wat is mijn toegevoegde waarde? Zodat eenieder zijn/haar sterke punten elke dag kan inzetten om zo waarde toe te voegen en de wereld te verbeteren.

Mijn boekenkast

Actiegerichtheid

Ik vergelijk mijn actiegerichtheid vaak met een raket.Om beweging/ verandering te creëren is er in het begin heel veel energie nodig om de raket in de lucht te krijgen. Ik heb het vermogen om dat moment te creëren en te zien. Voor mij betekent zien, het intuïtief zeker weten. Als ratio en emotie bij elkaar komen en je in flow terecht komt.

Waarom dit thema bij mij op nr 1 staat en alle andere hiervan in dienst staan?
Dit is omdat ik het als eerst niet kan laten en er daarnaast energie van krijg om mensen in actie te krijgen voor iets wat tot nu to nog niet gelukt was. En als ze dan toch de (eerste) actie nemen door mijn toedoen vind ik dat echt waanzinnig.

Strategisch

Van nature genereer ik verschillende alternatieven en zie ik verbanden of mogelijkheden die anderen (nog) niet zien. Ik ben altijd op zoek manieren om het onmogelijke toch mogelijk maken. Dit maakt mij creatief, origineel en vindingrijk. ‘Hoezo kan het niet?’ is een gedachte die ik goed ken.

Hersteldrang

Ik stel oneindig vaak de waarom-vraag om te komen tot de kern van het probleem of de vraag achter de vraag. Ik wil het gewoon echt begrijpen, wat drijft de ander, wat gebeurt er in het proces, zodat ik de juiste stappen kan (laten) zetten naar de allerbeste oplossingen.

Leergierigheid

Om de beste prestaties neer te zetten, challenge ik niet alleen mijn omgeving maar zeker ook mijzelf. Ik houd ervan om mezelf te ontwikkelen, om kennis op te doen en nieuwe vaardigheden
onder de knie te krijgen. Dit is een van de redenen waarom ik veel naar managment boeken luister maar ook oneindig lang achter mijn laptop zit om bijvoorbeeld videosoftware onder de knie te krijgen.

Focus

Ik ben gedreven, iemand met een missie. Bij mij ligt de lat altijd hoog en als ik ergens voor ga doe ik dat voor honderd procent. Waar anderen ophouden, ga ik door en bij tegenslagen blijf ik zoeken naar manieren om het doel te bereiken. Ik heb een doel / focus nodig, zonder kan ik niet goed functioneren.
Ik probeer het uiterste uit mezelf en anderen te halen. Mijn persoonlijk ideaal is het streven naar meesterschap. Dit is de reden waarom ik mij focus op mijn sterke punten, omdat ik er sterk in geloof dat ik hierdoor het meest van waarde ben.

Massive Transforming Purpose

TRANSFORMING THE WORLD

TRANSFORMING EUROPE

TRANSFORMING THE NETHERLANDS

TRANSFORMING EDUCATION

TRANSFORMING TEAMS

TRANSFORMING STARTUPS

TRANSFORMING YOU

 

Add value by being on y(our) best

top
Hello, looking for an strong answer 💪! App me
Powered by