Business coach

voor ondernemers

Word een succesvolle en nog sterkere ondernemer,
doe waar je goed in bent en waar je energie van krijgt.
Zet je strengths in voor de exponentiele groei (x5 )
van jouw onderneming!

 

Reindert Westrik
Strenghts activator en coach 💪

 

 

 

 

Mijn top vijf CliftonStrengths zijn:
Actiegerichtheid | Strategisch | Hersteldrang | Leergiergheid | Focus

 

🚀

Wat is een goede strategie om exponentiel
te groeien (x5) met je bedrijf
?

Er zijn twee redenen waarom ondernemers hun doelen niet bereiken. Ten eerste kennen ondernemers hun Strengths onvoldoende, ze kunnen deze vaag benoemen en dit heeft een verlammend en vertragend effect op hun onderneming. Ten tweede zetten ze hun talenten niet volledig en/ of niet productief in met als gevolg dat ze vastlopen of hun doelen niet bereiken.

Waarom dit een probleem is?

Je bent begonnen als ondernemer om volledige autonomie over je werkwijze, locatie etc. te pakken. Je wilt werk doen waar je energie van krijgt. Als je niet weet waar je energie van krijgt, hoe kan je werk doen waar je energie van krijgt?! Wat heeft energie te maken met Strengths, en wat is een strength? Marcus Buckingham heeft hier een hele sterke definitie over, namelijk:   

Een strength is niet iets waar je goed in bent, en een zwakte is niet iets waar je slecht in bent. Een strength is een activiteit waardoor jij je sterk voelt. Het is een activiteit met een aantrekkende werking, het zorgt dat de tijd vervliegt, en jij sterk en energiek voelt.

Je strengths kennen is dus de bewustwording over welke activiteiten jou versterken en welke jou energie uitzuigen. Het niet kennen van je talenten heeft een vertragend en verlammend effect op je onderneming omdat je je energie niet goed kan (bij)sturen. Je kunt dit o.a herkennen aan:

  • als je niet goed weet te benoemen wat jouw USP (Unique Selling Point) is, waarom ze jou moeten hebben.
  • als veel twijfelt en piekert en geen (goede) beslissing(en) durft te nemen
  • als je in apathie schiet, je denkt het zal allemaal wel.
  • oververmoeidheid, burn-out klachten

De tweede reden waarom het een probleem is als je jouw talenten niet kent is dat je op een gegeven moment tegen een probleem aan loopt waarvan je zelf niet door hebt (blinde vlek) dat dit komt door het niet productief inzetten van je talenten. De definitie over talenten van Gallup hierin is:

Een talent is het patroon van jou natuurlijke wijze van denken, voelen en gedrag dat productief ingezet kan worden.

Ongeacht of je je talenten wel of niet kent, zorgt jouw natuurlijke gedrag in verschillende contexten voor failure of succes. Je kunt dus je talenten onbewust te hard, te zacht, niet precies raak, ineffectief inzetten en hiermee onbewust je business saboteren. Je kunt dit herkennen aan:

  • je weet niet precies wat het probleem is waar je tegen aanloopt
  • je geen echte vooruitgang boekt, er lijkt een groeistop te zijn
  • je kon altijd vertrouwen op de dingen die je deed, je intuïtie, maar in deze nieuwe context lijkt het tegen je te werken.

Het niet kennen van jouw strengths en talenten is een sluimerend en destructief kernprobleem voor jouw business. Want eigenlijk zonder dat je het weet, of hier super bewust van bent, ben jij als ondernemer het probleem van de groei van je onderneming. 

als je jouw strenghts & talenten onvoldoende kent
en daardoor niet productief inzet dan kan je nooit expontieel groeien!