Ontdek in circa 3 min of jij je talenten optimaal inzet, doe de 

Luister naar jouw talenten

Baseer jij jouw keuzes op je talenten, of zie je dat als bijzaak? Waarschijnlijk het laatste. Niet gek hoor, dat gebeurt namelijk in 9 van de 10 gevallen. Zonde alleen, als je het mij vraagt. Ik zie jouw talenten als het fundament van alle beslissingen die je maakt. Ik zal je uitleggen waarom.

Op mijn negentiende ben ik bij een ruzie over vindersloon op klaarlichte dag in de binnenstad van Zwolle neergestoken met een mes. Ik vertel je dit niet om je te laten schrikken of om medelijden te kweken. Alles behalve zelfs. Ik vertel je dit omdat ik het heb aangevoeld. Ik heb aangevoeld dat er iets ging gebeuren, maar wist niet precies wat.

Op dat moment heb ik niet naar mijn innerlijke stem geluisterd. Ik ben niet gevlucht, maar juist het gevecht aangegaan. Stoer misschien, maar niet slim in een situaties waarbij de ander vals speelt. De messteek leverde mij een klaplong op. Het heeft minder dan één centimeter gescheeld of ik had je dit überhaupt niet kunnen vertellen.

Dit incident heeft mij één hele belangrijke levensles geleerd. Luister naar je eigen systeem. Jouw innerlijke wijsheid voelt namelijk éxact aan wat het juiste pad is. Het wordt gestuurd door jouw talenten en is van levensbelang. Luisteren naar jouw talenten brengt je levensgeluk!


“De innerlijke wijsheid zit al in je. Je hoeft er alleen maar steeds beter naar te leren luisteren. Dat noem ik het pad naar meesterschap.”


Reindert Westrik, Gallup certificied Strengthfinder coach

Focus op het intuïtief zeker weten

We hebben allemaal wel eens dat magische gevoel meegemaakt geraakt te worden door ‘een hersengolf’. Het zogenoemde AHA-moment. Het moment waarop je alle wijsheid die in je zit, in één keer ziet. Een verschuiving in perspectief, een nieuw contrast of idee. Meestal lijkt dit uit het niets te verschijnen. Tussen de slokjes koffie door, onder de douche of tijdens het autorijden. Niets is minder waar.

 

Als coach zie ik het als mijn uitdaging om dit intuïtief zeker weten, daar waar gevoel en ratio bij elkaar komen, in een perfecte balans te brengen. Vanuit deze bewustwording is het mogelijk om acties te benoemen, die ook daadwerkelijk uitgevoerd zullen worden. Het AHA-moment zorgt er namelijk voor dat je de urgentie voelt om hier iets mee te doen. Zodra je weet: “Aha, maar zo werkt dat dus voor mij”. Of: “Aha, nu weet ik wat ik moet doen”, is uitstellen geen optie meer. Vanaf dan wil je jouw talenten ten volste benutten.

Mijn naam is Reindert Westrik, één van de eerste en jongste gecertificeerde Gallup coaches in Nederland. Mijn ervaring met Design Thinking en Lean Start-up processen pas ik meesterlijk toe om talenten van ondernemers te activeren, teamprestaties te verbeteren en het start-up denken een boost te geven binnen een (jonge) organisatie.

Ik heb heel bewust van mijn sterke punten mijn werk gemaakt. Als eerdere procesbegeleider heb ik namelijk een laserfocus op resultaat. Bovendien ben ik een restorative strategist die tot de kern van het probleem komt, om zo een werkende oplossing te bieden. Een oplossing die jouw transformatie daadwerkelijk mogelijk maakt.

Door niet alleen mijzelf, maar ook mijn omgeving constant te blijven uitdagen en laten leren ben ik vastberaden om het resultaat te leveren zoals beloofd. Het liefste zelfs meer dan dat. Vanuit deze instelling heb ik de afgelopen jaren al meer dan honderd mensen, teams, bedrijven en bekende klanten gecoacht in verschillende settings.

Zet jouw talenten om in innerlijke kracht

De beste versie van jezelf zorgt voor de meeste toegevoegde waarde. Bovendien kun je door jouw talenten te vergroten een steentje bijdragen om de wereld mooier te maken.

Durf jij jouw grenzen te verleggen? Plan dan vandaag nog een intake met mij in om te ontdekken of wij een match hebben. Geheel zonder verplichting, puur om te ervaren of mijn aanbod aansluit bij wat jij nodig hebt.

Heb je van te voren een vraag of opmerking die je graag met mij deelt? Stuur mij dan gerust een Whatsapp bericht. Ik help je graag op weg!

Chat openen