HUH een hackathon ?!

Een hackathon is een wedstrijd waarin teams in beperkte tijd een oplossing bedenken Ondanks wat de naam doet vermoeden, is een hackathon niet alleen geschikt voor hackers en wordt er tijdens een hackathon niet ‘gehackt’. Wat is een Hackathon dan wel? Een uit de hand gelopen brainstormsessie, een ontdekkingstocht of een innovatiesprint!

Iedereen kan bijdragen aan nieuwe creatieve oplossingen, of je nu wetenschapper bent, bestuurder, verpleegkundige, receptioniste, ambtenaar of burger. Juist als mensen met verschillende achtergronden samenwerken, ontstaan gave mogelijkheden.

Ik ben gestart als een facilitor tijdens hackatons, tegenwoordig ben ik de supervisour tijdens een hackathon en begeleid ik de faciliatoren. Ik help ze om de samenwerking te bevorderen in de teams en hoe ze tot betere oplossingen kunnen komen door gebruik te maken van design thinking en leanstartup.

Strengths diversity drives innovation

Hier een paar aftermovies van deze hackathons:

check de video’s

Eerste kinder hackathon in Nederland

In één dag gaan we in kleine groepjes aan de slag met een echt vraagstuk en werken aan oplossingen die echt bijdragen . Zo’n vraagstuk normen we een uitdaging .

Deze keer komt de uitdaging van Daniël Goedbloed van Amsterdam Rainproof. Namens www.rainproof.nl komt hij een interessante uitdaging pitchen aan de kinderen die te maken heeft met het klimaat. Veel kinderen houdt dat bezig. Ook zijn aantal broers en zussen naar de scholieren klimaatprotesten geweest.

De uitdaging:

…Het regent steeds vaker steeds harder en dat kan onze stad niet aan. Ook krijgen we in de stad steeds meer straten en gebouwen waardoor we het regenwater niet meer goed afgevoerd wordt.Bij een hoosbui gaat het dus flink mis, straten en huizen lopen onder water.Ook wordt het warmer, zoals afgelopen zomer. In de stad is het dan niet meer te harden. We moeten de stad hierop voorbereiden en hem meer inrichten als een groene spons.Droge voeten en een cool(ere) stad.Hoe kunnen we komen tot bewustwording van dit probleem bij meer mensen én ervoor zorgen dat ze hier ook echt iets mee gaan doen?

Daarmee gaan de kinderen van de Weidevogel in kleine groepen aan de slag.

Aan het einde van de dag pitcht iedere groep zijn / haar idee aan Amsterdam Rainproof..

De Hackathon is een initiatief van Suus en Jet van De Samenwerking Onderwijsvernieuwers en wordt begeleid door meesterhacker Reindert Westrik van Strenghts to Connect.

Verder zijn er deze dag 10 denkbegeleiders speciaal opgeleid om de kinderen door het proces te laten lopen volgens de Strenghts methode. Er wordt gewerkt volgens de principes van designthinking met focus op talent.https://desamenwerking.nu/hackathon-lerarentekort

Zullen we een afspraak maken?​

Maak hieronder direct een afspraak met mij, geen verplichtingen, een intake doen we om te kijken of er echt een match is; tussen jouw en mij, maar belangrijker nog tussen mijn aanbod en wat jij nodig hebt. Stuur me gerust een whatsapp bericht als je vragen hebt. 

Tot spreeks, Reindert